Nový operační systém iOS 4.3 je určen pro iPhone 3GS a 4, nový i starý iPad a třetí a čtvrtou generaci iPodu Touch. Aktualizace probíhá prostřednictvím programu iTunes a je bezplatná.

iOS 4.3 přináší řadu vylepšení, jedním z nich je rychlejší načítání některých internetových stránek. „Javascriptové jádro Nitro, které Apple nejprve vyvinul pro počítače, je nyní zabudováno do technologie WebKit, jež je základem Safari, a více než zdvojnásobuje výkon spouštění JavaScriptu pomocí kompilace za běhu,“ prozradila Jasna Sýkorová, která v Česku zastupuje společnost Apple.

Dalšího vylepšení se dočkala i služba AirPlay, která dokáže spojit bezdrátově iPad s Apple TV a přenášet “vzduchem“ video, hudbu, nebo fotky přímo do televize. „Nově umožní AirPlay sdílení vlastních videí, která si sami natočíte. V okamžiku kdy natočíte video, můžete jej okamžitě přehrávat na ostatních zařízeních, podporujících AirPlay,“ uvedl Roman Zavřel ze serveru Letem světem Applem.

iPhonu 4 přinese nový operační systém novou funkci Personal Hotspot, která dokáže z tohoto mobilu vytvořit přístupový bod pro sdílení internetu až pro pět různých zařízení. Například notebook nebo iPad tak na cestách budete moci připojit k internetu bezdrátově přes iPhone 4 – ten bude v podstatě fungovat jako router.

Sdílení internetu přes mobilní telefon zatím nenabízí na rozdíl od ostatních tuzemských operátorů Telefónica O2, ale i to se brzy změní. „Na začátku léta budou moci všichni zákazníci tuto funkci využívat,“ prozradila Novinkám Blanka Vokounová z O2.